برابری زن و مرد
- Ramin Farsad
- Jun 25, 2020
- 2 min read
طبیعتا زن و مرد از لحاظ بیولوژیکی متفاوت اند ولی آیا این دلیلیست تا مقام و منزلتی متفاوت داشته باشند؟

مردها غالبا از لحاظ فیزیکی قدرتمند ترهستند با توده عضلانی درشتر و ظرفیت تنفسی بیشتر که در تمدن قدیم این ویژگی ها برای زنده ماندن خانواده حیاتی بود، در نتیجه مردان رهبر قبیله بودند.
اما امروزه ما در جامعه ای زندگی میکنیم که دیگر قدرت بدنی مهمترین ویژگی برای ادامه حیات نیست بلکه حیات اقتصاد جهانی به ویژگی های مشترک بین زن و مرد مثل خلاقیت، هوش و ابتکار بستگی دارد.
جامعه تکامل یافته ولی قوانین گویا مثل دوره قبایل غارنشین مونده!
در مقالات علمی (منبع ) ثابت شده که زنان در فرصت یابی غالبا حرفه ای هستند و اگر بحث فرصت یا جایزه ای در پیش باشد با استراتژی و تمرکز بیشتری آن را به چنگ می آورند.
دیگر اینکه ثابت شده غالبا زنان به اخلاقیات پایبند ترند و در کارهایی که اخلاقیات از درآمد و مقام مهمتر باشد بهتر عمل میکنند مثل حقوق و دستگاه قضایی.
شاید پررنگ تر از اینها قدرت ساختن روابط معنی دار، طولانی، هدف دار و خالص زنان است و همین باعث شده علاوه بر استحکام خانواده در شغل هایی مثل مدیر منابع انسانی و مدیر پروژه استثنایی ظاهر شوند (نگاهی به لیست 50 مدیر زن قدرتمند فایننسیال تایمز بیاندازید).
نکته مهم دیگر اینکه تفکر قدیم که مرد تامین کننده و زن خانه دار باشد از دریچه علمی چندان جالب نیست. تحقیق شده که کار کردن مرد و زن در بیرون خانه از لحاظ سلامت روحی برای جفتشان بهتر است و حتی مردان نیز از اینکه در کار خانه مشارکت کنند و زن را نیز به عنوان تامین کننده بپذیرند فشار فکری واسترس کمتری متحمل میشوند.
حتی امروزه شرکت ها برای دوره بارداری شرایطی در نظر دارند که زن بعد از 3 ماه به کار برگردد و در طول این مدت حقوق داشته باشد و همچنین اثبات شده استخدام کسی برای مراقبت از کودکان هیچ پسرفتی در رشد کودک نداره و حتی مادران در زمان کوتاه تر ولی کیفیت روابط بهتری با کودک وقت سپری میکنند.
یعنی بارداری نیز عاملی برای خونه نشینی زن تلقی نمیشود.
تا وقتی مرد و زن همدیگر را به عنوان همتا نبینند این نابرابری حقوقی و بی اساس ادامه دارد. فرهنگ و قوانین را میتوان بهبود بخشید.
بیایید بیشتر در این مورد بحث و مطالعه کنیم و جدال زن و مرد رو تبدیل به همکاری و همتایی کنیم.
رامین فرساد
Comentários